Nog voor de nieuwe wet van kracht is die de verkoop van honden en katten regelt, hebben winkeliers een manier gevonden om die te omzeilen. Ze beginnen naast hun dierenzaak een fokkerij. Daar mogen ze wel nog honden en katten verkopen.

 

Een winkel met glazen bakken vol ravottende maar vaak ook zielig kijkende hondjes en katten behoort vanaf volgend jaar tot het verleden. De Kamercommissie Volksgezondheid heeft beslist dat dierenspeciaalzaken vanaf 1 januari 2009 af geen honden en katten meer mogen uitstallen in hun winkel.

De overheid wil met de nieuwe wet impulsaankopen voorkomen. De handelaars geloven daar niet in en hebben intussen een achterpoortje gevonden om de wet te omzeilen. Ze beginnen zelf een honden- of kattenkwekerij.

In memoriam

Help ons en bespaar zelf.

Van elke bestelling die u via de link op onze website bij Zooplus plaatst, ontvangt “Het Kattenpootje” minimaal 3% van uw aankoop. Bij veel bestellingen kan dit zelfs oplopen tot 5% en dit terwijl het u helemaal niets extra kost, integendeel. U bespaart en voor ons is iedere €uro een blikje eten extra voor de zwerfkatten, dank u.

Zooplus.NL

Zooplus.DE